Karin met haar eerste Dwergpinscher
Karin met haar eerste Dwergpinscher

Wie zijn wij?

Ik ben Karin Exalto, ik heb 2   kinderen Sanne (1997) en Paul (1999). Wij wonen in Purmerend. 

 

Wij hebben altijd honden gehad en Karin is vroeger opgegroeid met een Dwergpinscher. In juli 2010 is Dwergpincher Lotte Jadihoeve bij ons gekomen. En sinds juni 2012 de Chihuahua Cute bijgekomen, Cute is van mijn dochter.

 

 

We willen op een kleinschalige manier gaan fokken, waarbij de gezondheid van de honden van groot belang is. Met name het voorkomen van erfelijke afwijkingen is hierbij een belangrijk uitgangspunt. Daarom worden onze honden onderzocht op Patella Luxatie en oogafwijkingen. Uiteraard fokken wij volgens de richtlijnen van de rasvereniging V.F.L.D., waar ik ook lid van ben.

 

Onze puppy’s groeien op bij ons in de huiskamer.  Uiteraard worden de pups met veel liefde en aandacht groot gebracht en gesocialiseerd. Al op jonge leeftijd leren ze omgaan met onze kinderen, andere mensen, de andere honden en dieren die bij ons wonen. Ze zijn geënt, ontwormd en nagekeken door de dierenarts als ze met acht/negen weken met u mee mogen. Alle gezondheid gegevens staan in het paspoort voor gezelschapsdieren van de Europese Unie die meegaat met de pup, en natuurlijk het stamboom.

 

Ook vinden wij het belangrijk dat een pup bij de juiste mensen terecht komt.

Huidige roedel

Fya en Cute
Fya en Cute

Fya is in 2016 overleden en Cute  is nog bij ons.

Er word alleen gefokt met onze Duitse Dwergpinscher Lotte en in de toekomst me Teske.